Landets førende og absolut største professionelle virksomhedsmægler i SMV-segmentet – din garanti for en seriøs formidlingsproces siden 1997.

Køster Motorboghandel ApS – formidlet af M+A Group A/S

Dato: 02/19/2011

ButiksBørsen har formidlet salget aktiver og aktiviteter i Køsters Motorboghandel ApS pr. 19.02.2011.

Forretningens historie går helt tilbage til 1866, hvor den blev etableret af Carl Breidahl som traditionel boghandel. Den blev overtaget i 1888 af Alfred Køster. Han lagde det navn til butikken, som den har båret lige siden. Alfred Køster drev boghandelen frem til 1928, hvor Paludan-Nielsen overtog den indtil 1939, hvorefter den blev købt af Otto W. Olesen. Han drev forretningen til sin død i 1961.

Det var fortsat traditionel boghandel, og det var den stadig da Jens Vestergaard Olesen overtog ledelsen af forretningen i 1961, som forretningsfører, og i 1968 som ejer.

Den nye ejer havde interesse for gamle biler, og stod en dag og skulle bruge en instruktionsbog til Ford A. Det lykkedes for ham at finde instruktionsbogen i en specialboghandel i USA, og der fik han ideen til at lave en tilsvarende butik i Danmark.

Til at begynde med oprettedes en afdeling i forretningen, men det greb hurtigt om sig, og krævede mere og mere hyldeplads. I forbindelse med at Jens Vestergaard Olesen købte resterne af et antikvariat i 1968, tog motorboghandelen endelig form, og forretningen blev flyttet til de nuværende lokaler i Østergade 9.

Forretningen har siden oparbejdet en solid position, som stort den eneste forretning med dette speciale. Det har bl.a. betydet at motorboghandelen i dag har en fast kundekreds bland motorentusiaster i mange lande.

Køsters Motorboghandel er solgt til Tom Frandsen fra Århus. Det er købers intention at videreføre forretningen som en speciel og anderledes boghandel med fortsat base i Østergade i Randers. Forretningen råder over 30.000 forskellige titler, og de ældste er fra 1920.

ButiksBørsen A/S har bistået sælger – Jens Olesen – med formidlingen, der er sket som led i et generationsskifte.