KØB AF VIRKSOMHED

At købe en virksomhed kan være motiveret af flere grunde. Det kan være en strategisk beslutning for, at styrke et eksisterende forretningsgrundlag eller det kan være en personlig beslutning om, at etablere sig som selvstændig efter flere år som ansat.

Uanset, hvad der driver en købsproces, er der flere faktorer, der er vigtige at tage hensyn til. I det følgende vil vi gennemgå de typiske områder, som man bør have afklaring omkring, når man vil starte en købsproces.

Alle købsprocesser er individuelle og derfor er du velkommen til at kontakte os på 70 20 04 16 eller info@m-plus-a.com, hvis du ønsker en uforpligtende dialog om din købsproces.

Køb af virksomhed kan foregå som et strategisk køb eller som et stand alone køb.

Ved du allerede nu, at du vil skrives op som køber, kan du udfylde vores kontaktformular nederst på siden.


KØBSPROCESSEN – KOM GODT IGANG

De fleste, der ønsker at købe en virksomhed, har specifikke krav til branche og beliggenhed. Fælles for disse købere er, at de ønsker at styrke deres markedsposition eller etablere sig som selvstændige. Nogle er dog mere åbne for forskellige muligheder.

Det er vigtigt at have en plan for, hvad man vil opnå med købet af en virksomhed – En afklaring vi kan hjælpe med at kortlægge.

Som et af de indledende skridt i købsprocessen, underskrives en Non Disclosure Agreement (NDA), og man optages i vores køberkartotek. Derefter kan man modtage prospektmateriale på de virksomheder, der matcher ens krav og ønsker, i fuld fortrolighed.

Vi har altid et stort udvalg af spændende salgsemner her, men finder du ikke hvad du søger, er du velkommen til at kontakte os på 70 20 04 16 eller info@m-plus-a.com – det er ikke alle vores salgsemner der er tilgængelige på vores salgsportal.


HVAD KRÆVER DET AT KØBE OG DRIVE EN VIRKSOMHED?

Fordi baggrundene for et ønske om køb af virksomhed er forskellige, vil en potentiel købers forudsætninger, når man indleder en købsproces, også være forskellige.

Nogle er allerede ejerledere eller har været det, mens andre måske har været ledere og nu ønsker at blive ejerleder. Med udgangspunkt i ens baggrund kan det være en god idé at involvere en partner og/eller medejer, da dette kan være med til at styrke kompetenceniveauet.

Det er ligeledes relevant at forholde sig til finansieringsbehovet. I udgangspunktet vil det være et krav, at en køber har egne midler, der bliver investeret i finansieringen af virksomheden. Men, der findes også en lang række øvrige muligheder for, at opnå det nødvendige grundlag for at finansiere købet af en virksomhed. Udover at involvere en partner og/eller medejer, er det også muligt at arbejde med sælgerfinansiering eller investorfinansiering, som nogle af de mulige finansieringsmodeller.

Er du interesseret i at indgå i en konstellation med en kapitalstærk investor eller strategisk køber, og blive partner i en virksomhed, hvor du med dine kompetencer og erfaring kan være med på en vækstrejse, kan du læse mere om dine muligheder her.

Når man igangsætter en købsproces, er det derfor vigtigt at have afklaring på en lang række forhold, herunder de faglige og økonomiske forudsætninger.

Er du førstegangskøber med en stærk profil og relevant forudsætninger for at drive en virksomhed, men har du ikke mulighed for at skaffe den nødvendige kapital, kan du læse mere om dine muligheder her.

Nedenfor har vi illustreret den typiske proces, en potentiel køber går igennem ifm. køb af virksomhed.

Image

Har du spørgsmål til processen, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.


MÅLRETTET OPKØB VIA EN OPKØBSAFTALE

Er man som køber på udkig efter konkrete virksomheder eller i konkrete brancher, tilbyder vi som et alternativ til den typiske købsproces, også opkøbsaftaler.

Når vi indgår opkøbsaftaler, vil vi på baggrund af køberens specifikke krav og ønsker, afsøge markedet for relevante virksomheder. Denne proces inkluderer bl.a., at vi kontakter de udvalgte virksomheder, for at af- eller bekræfte salgsmuligheden.

Er virksomheden interesseret i et salg, udarbejder vi et mindre prospekt på virksomheden, således man som køber får den nødvendige indsigt i virksomheden til at vurdere, hvorvidt den er interessant ift. et køb.

Image

HAR DU SPØRGSMÅL TIL KØBSPROCESSEN?

Overvejer du at købe virksomhed, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende, gratis dialog – på 70 20 04 16info@m-plus-a.com eller tryk på knappen nedenunder og kontakt os.
Kontakt os