Ugens emneprofil: Fra forureningskilde til raffinerede olier

Løsninger, der mindsker forureningen forårsaget af plastproduktion, er efterspurgte. En syddansk virksomhed under etablering har konceptet og søger investorpartnere.

Årligt produceres mere end 322 millioner tons plastik. Cirka en tredjedel af dette kan ikke genbruges, men ender på forbrændingsanlæg, hvor afbrændingen medfører store mængder CO2-udledning, eller som affald i naturen og verdenshavene.

Plastforurening er en af vor tids helt store klimatrusler.

Derfor efterspørger internationale aktører som FN, EU og World Economic Forum løsninger, der kan minimere de ødelæggelser, plastikken forårsager. En af løsningerne findes i Syddanmark, hvor en virksomhed, der endnu er under etablering, vil omdanne olie til plastik til brug i blandt andet skibsdiesel og flybenzin.

Der forventes en årlig produktion af 8,5 millioner liter råolie, og på nuværende tidspunkt er den estimerede produktion allerede afsat. Aftagermarkedet er langt større, hvilket understøtter det store potentiale, virksomheden rummer.

Projektet søger en eller flere investorer, der vil investere i en virksomhed, som henvender sig til et enormt marked, og som samtidig vil gøre en markant forskel i kampen mod klimaforandringerne.

Du kan læse mere om projektet her.

Kontakt virksomhedsmægler Jørn Andersen på 28 35 84 19 eller ja@virksomhedsborsen.dk ved interesse.

Virksomhedsbørsen as har også andre interessante investerings- og udviklingsprojekter. Vil du høre mere om disse, kontakt Virksomhedsbørsen as.

Salg, køb eller udvikling af virksomhed, kom godt i gang med FIAG