Landets førende og absolut største professionelle virksomhedsmægler i SMV-segmentet – din garanti for en seriøs formidlingsproces siden 1997.

Forbered virksomheden på ejer- eller generationsskiftet

Et vellykket ejer- eller generationsskifte afhænger i høj grad af de forberedelser, du har gjort dig forud for virksomhedsoverdragelsen.

Første regel er, at man skal begynde salgs- eller overdragelsesprocessen i god tid. Virksomheden skal først og fremmest være klar til ejer- eller generationsskiftet, og dernæst skal man være afklaret om, hvorvidt der skal foretages et generationsskifte eller et salg af virksomheden til tredje person.

Forberedelse af virksomheden, så denne er salgsklar, omfatter alle områder, herunder organisationen, det kommercielle grundlag, leverandører og kunder samt en optimering af virksomhedens juridiske grundlag, produktionsapparatet og kapaciteten. Alle er de vigtige elementer i forberedelsesfasen, og efter en salgsmodningsproces ved du, hvilke områder du skal arbejde med for at styrke virksomhedens kommercielle grundlag.

Mangel på forberedelse kan have økonomiske konsekvenser og forlænge salgsprocessen

I nogle tilfælde vil virksomhedens kontraktgrundlag og virksomhedsstruktur fungere, fordi du er ejerleder og kender dine medarbejdere og leverandører. Men det betyder også, at du tager en række ting for givet, ligesom du som udgangspunkt ikke behøver nogen struktur eller backup i den daglige drift. Du ved, hvordan alle processer i virksomheden gennemføres, men det er ofte uden det nødvendige sikkerhedsnet, der vil være vitalt i tilfælde af sygdom eller ulykke.

For en ny ejer er det ikke en holdbar løsning at overtage en virksomhed baseret på dette grundlag, i stedet er der risiko for, at potentielle købere skræmmes væk, fordi virksomheden ikke er salgsklar. Det kan påvirke tidsperspektivet på salgsprocessen negativt. Men ved at arbejde struktureret med at optimere virksomhedens forretningsgrundlag bliver virksomheden salgsklar. I nogle tilfælde vil det kræve en decideret virksomhedsudvikling.

Herefter er det gode ejerskifte en selvfølge.

Overlad forberedelserne til erfarne kræfter

Selv når virksomheden er forberedt til et ejer- eller generationsskifte, ændrer det ikke på det faktum, at salgs- eller overdragelsesprocessen i begge tilfælde er omfattende processer.

Som følge af mange års erfaring med og endnu flere vellykkede virksomhedsoverdragelser ved Virksomhedsbørsen as, hvad det kræver at gennemføre et ejer- og generationsskifte på højeste niveau.

Hvad processen kræver, og hvilke muligheder det medfører, kan du læse meget mere om her.

Salg, køb og udvikling af virksomhed, kom godt i gang med FIAG