Landets førende og absolut største professionelle virksomhedsmægler i SMV-segmentet – din garanti for en seriøs formidlingsproces siden 1997.

Det gode ejerskifte er en selvfølge – men kommer ikke af sig selv

Gennemførelsen af ”det gode ejerskifte” er et resultat af optimal forberedelse, de rette rådgivere og et veldokumenteret forhandlingsgrundlag.

Når virksomheden sættes til salg, er det vigtigt, den er salgsklar. Det indebærer blandt andet, at alle kommercielle elementer er til stede, at det strategiske grundlag er på plads, at organisationen er bæredygtig, at kunde- og leverandørkontrakter er baseret på et godt juridisk grundlag, og at produktionsapparatet er i stand til at indfri markedets efterspørgsel.

Først herefter giver det mening at indlede ejerskifteprocessen.

Virksomhedsbørsen as er eksperter i at rådgive og udvikle virksomheder til den optimale position for et salg. Det skal være sådan, at når man indleder selve ejeskiftet, er det ikke i denne proces, man skal iværksætte store kommercielle eller strukturelle øvelser. Det skal i så fald være undtagelsen og ikke reglen.

Derfor er i det vigtigt at definere den rette forretningsstrategi, som sammen med exit-strategien danner grundlag for udviklingen af virksomheden og klargøringen til et salg.

Læs mere om de forhold, der har betydning for virksomhedens værdi.

LÆS OGSÅ: Hvad indebærer et ejerskifte

De rette rådgivere er forudsætningen for den gode ejerskifteproces

Når virksomheden er positioneret til et salg, kan ejerskifteprocessen indledes. Her er det i realiteten ”blot” et spørgsmål om at samle de rette rådgivere og bringe disse i spil for at kunne indlede og afslutte forhandlingen om den endelige salgspris og overdragelsesgrundlaget. Forhandlingen kan resultere i en ændring i prisen, men med et stærkt forretningsgrundlag og en velbegrundet værdiansættelse har du et godt udgangspunkt for forhandlingsprocessen.

Læs her, hvordan Virksomhedsbørsen as udarbejder værdiansættelser.

Det er væsentligt, at rådgiverne – advokat, revisor og finansiel sparringspartner – har en erhvervsmæssig indgangsvinkel til arbejdet, så de understøtter processen optimalt og har en god fornemmelse for et effektivt forhandlingsforløb. Gennem mange år har Virksomhedsbørsen as etableret et bredt netværk af kompetente rådgivere, ­der kan inddrages, hvis det er relevant.

Med god forberedelse og de rette rådgivere er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt ejerskiftet bliver godt. Det er en selvfølge.

Salg, køb og udvikling, kom godt i gang med FIAG