Salg af virksomhed

Salg af en virksomhed gennem virksomhedsformidling kan enten ske med et ønske om at den nuværende ledelse / ejer går på pension, og dermed overlader ledelsen af virksomheden til en ny generation i familien, eller til en helt ekstern køber.

Det kan også være et ønske om at man har nået det man ønskede i virksomheden, herunder at udvikle denne til en position, som gør, at den skal have nye kræfter på et ledelsesmæssigt plan.

Uanset årsagen til et salg, kan det være en kompliceret proces at formidle en virksomhed, som – hvis det skal laves optimalt – kan tage tid (3-5 år) ved planlægning af en optimal løsning.

Ønsker man at afhænde sin virksomhed uanset årsagen, er det vores erfaring, at man opnår den optimale løsning ved at sammensætte det rigtige team. Det rette team ved virksomhedsformidling kan være virksomhedens revisor, juridisk rådgivning og en virksomhedsmægler samt finansieringspartner.

Baggrunden for at man skal sammensætte det rigtige team ved virksomhedsformidling, er dels at det er væsentligt med rigtige informationer og den rigtige erfaring. Det er ikke blot at afhænde sin virksomhed, det kræver planlægning og styring af processen, hvilket man ved at sammensætte det rigtige team får den rigtige struktur på.

Det er også vigtigt at man i det team har den fulde tillid til hinanden, og at der i teamet bevares en stor fortrolighed mellem de involverede parter.

Det er derfor vores anbefaling at man i god tid skal kontakte en rådgiver, som man har tillid til og som har erfaring med markedet, for planlægning af den rigtige proces. Endvidere er det vores anbefaling at man, uanset om man har planlagt salget eller ej, men måske 5 år forinden tager kontakt til en virksomhedsmægler, hvor man kan få en god snak og planlægning af virksomhedens struktur til fremtiden.